Τουρίστες στο Πήλιο αντί φύγουν όταν η κακοκαιρία Daniel άρχισε να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της και να απειλεί ζωές και να διαλύει περιουσίες και κόπους μιας ζωής, αποφάσισαν να παραμείνουν και δώσουν μάχη πλάι πλάι με τους κατοίκους της περιοχής προκριμένου να σώσουν ανθρώπους και ό,τι μπορούσαν.

«Δούλεψαν σαν τα σκυλιά, μας παρηγόρησαν»

Σε συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, ο χρήστης Marky Antonis, κάτοικος του Μικρού στο νότιο Πήλιο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Δε ρώτησαν από πού είναι ο διπλανός τους απλά σκούπιζαν, έσπαζαν μάντρες, μετέφεραν άμμο για να σωθεί περιουσία η οποία δεν ήταν δίκη τους. Στο τέλος μας αγκάλιασαν, μας είπαν ότι είναι πολύ λυπημένοι, μας παρηγόρησαν».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αδιανόητο πως Σέρβοι, Γερμανοί, Βούλγαροι, Ούγγροι, Έλληνες, Αυστριακοί ήρθαν να κάνουν διακοπές στο Μικρό Νότιου Πηλίου και δούλεψαν 3 μέρες σαν σκυλιά προκειμένου να σωθεί ότι σώζεται. Σαν σκυλιά. Δε ρώτησαν από που είναι ο διπλανός τους απλά σκούπιζαν, έσπαζαν μάντρες, μετέφεραν άμμο για να σωθεί περιουσία η οποία δεν ήταν δίκη τους. Στο τέλος μας αγκάλιασαν, μας είπαν ότι είναι πολύ λυπημένοι, μας παρηγόρησαν, μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν ξανά και έφυγαν δακρυσμένοι.

Ο τελευταίος την ωρα που του έδωσα το χέρι για να τον χαιρετίσω με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “Antonis you are a very good man”. Ένας άνθρωπος του οποίου οι διακοπές του καταστράφηκαν, έχει να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό 3-4 μέρες, άφησε ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο δυο μηνών στο Μικρό και θα έρθει να το πάρει σε έναν μήνα, θα επιστρέψει στην πατρίδα του με λεωφορείο αποκαμωμένος αντί για ξεκούραστος, βρήκε τη δύναμη να μου πει ότι εγώ είμαι ένας καλός άνθρωπος. Τί να πω εγώ για σένα άνθρωπέ μου;»

Αδιανόητο πως Σέρβοι , Γερμανοί, Βούλγαροι , Ούγγροι , Έλληνες , Αυστριακοί ηρθαν να κάνουν διακοπες στο Μικρό Νοτιου…

Posted by Marky Antonis on Thursday, September 7, 2023