Η Κλέλια Ρένεση μόνο αμέτοχη δεν είναι στα όσα συμβαίνουν και συγκλονίζουν κατά καιρούς την Ελλάδα. Το αντίθετο, έχει άποψη, την οποία εκφράζει δημόσια χωρίς να υπολογίζει το κόστος των λεγομένων της, αλλά και ούτε το αν τα γραφόμενά της ενοχλήσουν τους followers της ή μειώσουν τη δημοφιλία της. Στο στόχαστρό της δεν μπαίνουν μόνο όσοι κυβερνούν και βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας, αλλά και οι ίδιοι οι Έλληνες και ο τρόπος που αντιδρούν και αντιμετωπίζουν ή δεν αντιμετωπίζουν το παρόν και όσα άσχημα προοιωνίζονται για το μέλλον τους.

Η ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε τα προηγούμενα χρόνια στη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ύστερα από την ανάρτηση-κόλαφος για τις φωτιές στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τον πιο άνανδρο και φοβισμένο λαό που έχει γνωρίσει η ψυχή της προχώρησε τις τελευταίες ώρες σε ένα ακόμη ποστάρισμα με καυστικό λόγο, με αφορμή τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, αλλά και και την κακοκαιρία Daniel με τις πλημμύρες που έχουν μετατρέψει την χώρα σε «βυθισμένη πολιτεία».

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση:

«Δεν αντιδρούμε όταν η λιτότητα χτυπάει τους διπλανούς μας και δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Δεν αντιδρούμε όταν αποχαρακτηρίζουν τη μια natura μετά την άλλη. Δεν αντιδρούμε όταν αφήνουν αναίσχυντα να καίγεται όλη η δασική περιουσία της χώρας μας. Δεν αντιδρούμε όταν καίγονται εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν αντιδρούμε όταν μια βροχή μπορεί να πνίξει μια ολόκληρη πόλη, μας έκαναν να το έχουμε συνηθίσει. Δεν αντιδρούμε όταν δυο τρένα συγκρούονται μεταξύ τους λόγω εγκληματικής αμέλειας και χάνονται δεκάδες ζωές νέων ανθρώπων.

Δεν αντιδρούμε όταν με τα golden visa και airbnb η στέγαση στα αστικά κέντρα είναι αδιανόητα δύσκολη πλέον, και στα νησιά οι δάσκαλοι κοιμούνται σε σκηνές γιατί δεν βρίσκουν σπίτι. Δεν αντιδρούμε που το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο κλείνουν, και όσα δεν κλείνουν υπολειτουργούν, εξευτελίζοντας όλη την έννοια την δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, με ράντζα, να στάζουν ταβάνια, κατσαρίδες, γερόντια στα υπόγεια ξεχασμένα με τους καθετήρες τους. Δεν αντιδρούμε όταν τα σχολεία μας είναι υποστελεχωμένα από καθηγητές και περνάνε πλέον ολόκληρες χρονιές που τα παιδιά δεν έχουν καθηγητές χημείας ή φυσικής, που τα κτήρια είναι κρύα και θυμίζουν φριχτές και απάνθρωπες φυλακές, που τουρτουρίζουν τα παιδιά απ’ το κρύο και απ’ την έλλειψη θαλπωρής.

Δεν αντιδρούμε όταν πετάνε έναν άνθρωπο απ’ το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο και σκοτώνεται. Δεν αντιδρούμε όταν οι φυλακές μας έχουν γεμίσει με ανθρώπους που χρωστάνε στις τράπεζες, ενώ παιδοβιαστές είναι ελεύθεροι έξω. Δεν αντιδρούμε όταν το κράτος αφήνει τους πετρελαιοκράτορες να έχουν «ανέλπιστα υπερκέρδη» και εμείς να πληρώνουμε την βενζίνη σχεδόν 3€ το λίτρο (λίγο έλειψε να φτάσει εκεί).

Δεν αντιδρούμε όταν οι ιδιωτικοποιήσεις των παροχών ρεύματος μας έφεραν στη θέση να δουλεύουμε για να πληρώνουμε τους παρόχους και να μην περισσεύει ψίχουλο. Δεν αντιδρούμε όταν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι μας ευτελίζουν εμπαίζοντας με τη νοημοσύνη μας με όλους τους τρόπους. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ! Δεν αντιδρούμε όταν αντί για πυροσβέστες, δασολόγους, δασκάλους και γιατρούς, το κράτος προσλαμβάνει παπάδες και αστυνομικούς.

Δεν αντιδρούμε όταν οι ταλαίπωροι καίγονται ζωντανοί από σόμπες για να βγάλουν τη νύχτα. Δεν αντιδρούμε που στέλνουμε όπλα σε έναν ξένο πόλεμο ξένων συμφερόντων. Δεν αντιδρούμε που η κατάντια της κοινωνίας μας είναι πλέον τέτοια που αν πας να μπεις στο πλοίο τελευταία στιγμή, προτιμούν να σε σκοτώσουν απ’ το να σε διαχειριστούν..(έχουμε και δουλειές ρε αδερφέ).

Αλλά μην τυχόν και μας κλείσουν τη θέση του πάρκινγκ, θα γίνει ο κακός, χαμός. Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους παρτάκηδες. Άιντε γιατί τους τα ‘χω μαζεμένα. Κάνουν ότι γουστάρουν.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ. ΜΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ».

Δεν αντιδρουμε οταν η λιτότητα χτυπαει τους διπλανους μας κ δεν εχουν να ταισουν τα παιδια τουςΔεν αντιδρουμε οταν…

Posted by Klelia Renesi A on Thursday, September 7, 2023