Τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή του Βόλου και νοτίου Πηλίου με το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel να έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Μάλιστα, το νότιο Πήλιο είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη Μαγνησία και τον Βόλο καθώς γκρεμίστηκε γέφυρα.

Οι αγνοούμενοι

Έπειτα από την εύρεση του ζευγαριού τουριστών στην περιοχή του Πηλίου, οι αγνοούμενοι μειώθηκαν στους τρεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται πηγές από τις τοπικές αρχές, αγνοούνται δύο άτομα στην περιοχή της Πάλτσης χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία και την πυροσβεστική. Επιπλέον, ο 42χρονος που προσπάθησε να περάσει το πρωί με το αυτοκίνητό του ένα ρέμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Βόλου, εξακολουθεί να αγνοείται.

Κατέρρευσε γέφυρα

Η κυκλοφορία προς το νότιο Πήλιο διακόπηκε διότι κατέρρευσε η γέφυρα στην περιοχή της Μπούφας επί της εθνικής οδού Βόλου – Νεοχωρίου – Αργαλαστής. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr, πλέον, ο μοναδικός δρόμος που δίνει πρόσβαση στην περιοχή είναι ο ορεινός του Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος της περιοχής Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε την συνδρομή του Στρατού και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πλημμύρες μέσα στον Βόλο

Στο μεταξύ, μέσα στην πόλη του Βόλου λόγω των βλαβών στα δίκτυα, δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, ίντερνετ και τηλέφωνο.

Επίσης στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, του πρώην εργοστασίου που στεγάζει εκθέματα και εργαστήρια για την ιστορία της πλινθοκεραμοποιίας και το μνημείο αυτό της βιομηχανικής μας κληρονομιάς θάφτηκε στις λάσπες.

Στην Βόλο δεν θα λειτουργήσουν αύριο οι αστικές συγκοινωνίες, ενώ δεν υπάρχουν τρένα και δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ , ενώ συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.