Πρωτοφανής είναι η νεροποντή στη Μαγνησία με την κατάσταση να είναι κρίσιμη και οι περιγραφές των κατοίκων της περιοχής συνθέτουν το παζλ των καταστροφών που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

Μια τέτοια μαρτυρία κατέγραψε στιγμή προς στιγμή την προσπάθεια ενός κατοίκου να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά στον Άγιο Ιωάννη του Πηλίου. Μιλώντας στην ιστοσελίδα thesstoday.gr, ένας 50χρονος άνδρας ο κύριος Απόστολος περιέγραψε τι έκανε για να σωθεί.

«Από χθες έβρεχε. Έσπασε το φράγμα του ποταμιού που υπάρχει στην περιοχή και ξεχείλισε μπαίνοντας σε σπίτια που ήταν λίγο πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Δεν θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε τέτοιον όγκο νερού. Σωθήκαμε από θαύμα. Στις 5 το πρωί που ξύπνησα και βγήκα έξω, η στάθμη του ποταμού δεν φαίνονταν απειλητική. Περίπου στις 06:15 ακούω από το διπλανό σπίτι έναν άνθρωπο να ουρλιάζει. Σηκώνομαι και ήδη είχε μπει το νερό μέσα στο σπίτι. Παίρνω το σκύλο μου και ο,τι είχα πάνω στο κρεβάτι κι έφυγα κολυμπώντας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το βουνό κατεβάζει πολύ νερό»

«Πήγαμε σε ένα ασφαλές σημείο και όταν είδαμε να χειροτερεύει πάλι ο καιρός πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο. Το βουνό κατεβάζει πολύ νερό με φερτά υλικά. Αμάξια ήδη βρίσκονται στη θάλασσα. Τώρα είμαστε ασφαλείς αλλά δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε», είπε και συνέχισε: «Δεν διακινδυνεύουμε να ανέβουμε το βουνό. Εγώ πήρα το ρίσκο και δανείστηκα αμάξι από φίλο, γιατί το δικό μου είναι εγκλωβισμένο, και ανέβηκα σε διπλανό χωριό για να αφήσω τον σκύλο μου, αλλά φοβήθηκα. Ήταν πολύ επικίνδυνο παρόλο που ξέρω πολύ καλά τα ρέματα της περιοχής. Έπεφταν πέτρες, ξύλα και έκοβαν τον δρόμο».

Όπως αναφέρει στην ίδια πηγή τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη. Φορτηγά του δήμου με φορτωτές ξεμπαζώνουν διάφορα σημεία δημιουργώντας μονοπάτια για να διευκολύνουν το πέρασμα των κατοίκων και τουριστών. «Από θαύμα δεν είχαμε νεκρούς στην περιοχή. Ο Αη-Γιάννης ακόμα έχει πολλούς τουρίστες» καταλήγει.