Υλικά
- Για το παρφέ
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ. μέλι
- 5 κρόκους αυγών
- 250 γρ. φουντούκια καραμελωμένα
- 60 γρ. γλυκό μανταρίνι κομμένο σε κυβάκια
- 450ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 πρέζα μαστίχα τριμμένη
- 1 βανίλια σκόνη
- Για το γαρνίρισμα
- Φουντούκι τριμμένο ή αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και προσθέστε τη μαστίχα. Σε μπεν μαρί ρίξτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθούν οι κρόκοι.
Βήμα 2
Με μίξερ χειρός χτυπήστε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αδειάστε σταδιακά την σαντιγί, την γιαούρτι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθούν.
Βήμα 3
Τέλος προσθέστε τα φουντούκια, το μανταρίνι. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρετε και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό.
Βήμα 6
Σερβίρετε σε μπoλ ή γυάλινο ποτήρι. Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.