Υλικά

  • 500 γραμμάρια γάλα πλήρες
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 150 γραμμάρια μέλι
  • 35 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
  • 20 γραμμάρια λικέρ
  • 1 στικ φυσική βανίλια

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το στικ βανίλιας και τα αφήνουμε να βράσουν.
  2. Σε ένα μπολ, βάζουμε κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες αφήνοντάς τες 10’ να μαλακώσουν.
  3. Αφού βράσει το γάλα, αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μίγμα.
  4. Περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα (να φτάσει περίπου στους 80C) και προσθέτουμε το λικέρ.