Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • -2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • -2 αυγά
  • -1 1/2 φλιτζάνι ζεστό γάλα
  • -4 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • -1/3 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • -1 κουταλιές του γλυκού βανίλια
  • -1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • -2 κουταλιές της σούπας άσπρη ζάχαρη
  • -200 γραμμάρια μέλι
  • -1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • -Βούτυρο

sidagi.gr

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ζεστό γάλα, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα που φτιάξαμε και χτυπάμε καλά.

Βάζουμε ένα μικρό φλιτζανάκι του τελικού μείγματος στη βαφλιέρα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή η βάφλα. Τελειώνουμε γαρνίροντας τις βάφλες με ένα κομματάκι βούτυρο, ψιλοκομμένο μήλο και μέλι.