Υλικά

sidagi.gr
Στο πάγκο της κουζίνας καθαρίζετε τα δύο αχλάδια και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χοντρά κομματάκια.

Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο σε μια λεκάνη. Ανακατεύετε ην ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τον πουρέ αχλαδιού, προσθέτετε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.

Κάνετε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνετε για πέντε λεπτά περίπου. Αφήνετε τη ζύμη για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.

Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνετε  απαλά και τη βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνετε  πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

25 γραμμάρια κακάο
400 γραμμάρια πουρέ από αχλάδια (2 μεγάλα αχλάδια πολτοποιημένα)
450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πακέτο μαγιά ξερή
25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλία του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 ml νερό χλιαρό