Υλικά

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να δανειστούμε από τους μεγάλους σεφ χωρίς να έχουμε τη φαντασία και την τεχνογνωσία τους. Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Matthew Kenney, που λειτουργεί παράλληλα και ως δάσκαλος μαγειρικής τόσο για επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες. Αν θέλετε να ανεβάσετε επίπεδο την οικιακή σας κουζίνα, μας λέει, να χρησιμοποιείτε τα υλικά με καινούριους τρόπους. «Δοκιμάστε ένα εποχιακό συστατικό με απροσδόκητο τρόπο», προτείνει, αν και παραδέχεται πως αυτό θέλει δημιουργικότητα. Υπάρχει ωστόσο, μας λέει, και ένας απλούστερος τρόπος που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν και να κλέψουν λίγη από τη δόξα των σεφ. «Εκμεταλλευτείτε το αλάτι», αποκαλύπτει, «χρησιμοποιήστε ένα ανώτερης ποιότητας χοντρό αλάτι για το φινίρισμα των πιάτων σας. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να υπερβείτε τη σπιτική μαγειρική και να τη φτάσετε σε ποιότητα επιπέδου εστιατορίου». Πέρα από το χοντρό αλάτι, προτείνει επίσης τη χρήση αρωματικών αλατιών, όπως το καπνιστό αλάτι, που δίνουν βάθος και εξωτισμό στη γεύση