Υλικά

  • 750 γρ. πατάτες
  • 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, μοιρασμένες
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, χωρισμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Πλύνετε, σκουπίστε και κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις στην άκρη.
  3. Όταν ο φούρνος φτάσει σε θερμοκρασία, προσθέστε το βούτυρο σε ένα ταψί και ψήστε το για 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
  4. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Προσθέστε στο σκεύος την παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν με το βούτυρο. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί.
  6. Τοποθετήστε τις πατάτες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί, σπρώχνοντάς τες απαλά μέσα στο τυρί. Τρυπήστε απαλά κάθε πατάτα με την άκρη ενός κοφτερού μαχαιριού.
  7. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και η παρμεζάνα να σχηματίσει μια χρυσή κρούστα στον πάτο του ταψιού.
  8. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, αφήστε τες για 5 λεπτά πριν τις γυρίσετε και τις τοποθετήσετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  9. Σερβίρετε τις πατάτες με παρμεζάνα.