Υλικά

  • 4 μπανάνες
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κ. γλ. βούτυρο, μοιρασμένο, για να λαδώσετε το ταψί
  • Προαιρετικές γαρνιτούρες: φρέσκα φρούτα, αλεσμένη κανέλα, σιρόπι σφενδάμου, αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τις μπανάνες σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Προσθέστε τα αυγά και το αλεύρι στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  2. Λιώστε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ένα τέταρτο από το μείγμα για τις τηγανίτες και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να απλώσετε απαλά το μείγμα από το κέντρο προς τις άκρες, δημιουργώντας ένα κυκλικό σχήμα.
  3. Μαγειρέψτε τη μία πλευρά για 2 λεπτά και γλιστρήστε απαλά τη σπάτουλα από κάτω για να δείτε αν κολλάει στο τηγάνι. Αν εξακολουθεί να κολλάει, συνεχίστε το μαγείρεμα για ένα λεπτό ακόμα. Εάν γλιστράει ομαλά και έχει ροδίσει σε σημεία, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε άλλα 2 έως 3 λεπτά.
  4. Σκουπίστε προσεκτικά το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα τηγανίτας, προσθέτοντας κάθε φορά περισσότερο βούτυρο για να λαδώσετε το τηγάνι.
  5. Το υπόλοιπο μείγμα μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Αφήστε τις τηγανίτες που έχουν περισσέψει να κρυώσουν πριν τις αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.