Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε δύο κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό προσθέστε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και αλατοπιπερώστε.
  3. Μαγειρέψτε τον σολομό μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι.
  4. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά περίπου 1/3. Περιχύστε τον σολομό με τη σάλτσα.
  5. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και σερβίρετε.