Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • 3 κ. σ. τουρσί
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 6 φέτες τυρί τσένταρ
  • Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες

Εκτέλεση

  1. Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί  και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέκια, περίπου στο μέγεθος των ψωμιών χάμπουργκερ.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ψηθούν ελαφρώς ή μέχρι το επιθυμητό σημείο, περίπου 3- 5 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Σερβίρετε αμέσως σε ψωμάκια χάμπουργκερ με τη σάλτσα και τις επιθυμητές γαρνιτούρες.