Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 700 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, μοιρασμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 10 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν -μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή.
  4. Αλατίστε. Καλύψτε και σιγοβράστε τη σούπα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 25 λεπτά.