Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου, με ή χωρίς κόκαλο
  • 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό κοτόπουλου)
  • 2 κ. σ. από κρασί ρυζιού (ή μηλόξυδο ή οποιοδήποτε λευκό ξύδι)
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου και αφήστε το στην άκρη.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι όλα τα μέρη να πάρουν χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  3. Χαμηλώστε τη φωτιά μετά το ψήσιμο και από τις δύο πλευρές, καλύψτε το τηγάνι με καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, ενώ γυρίζετε κάθε 5 λεπτά.
  4. Σουρώστε το μεγαλύτερο μέρος του περιττού λαδιού από το τηγάνι, αφήνοντας περίπου 2 κουταλιές της σούπας για πρόσθετη γεύση.
  5. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και ψημένο, τοποθετήστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω στο τηγάνι (αν μαγειρεύετε με πέτσα) και προσθέστε το σκόρδο, σοτάροντας μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  6. Προσθέστε το μέλι, το νερό, το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς, περίπου 3- 4 λεπτά.
  7. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω από λαχανικά, ρύζι, ζυμαρικά ή με σαλάτα.