Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Το χυμό και το ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 40 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 8 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το χυμό λάιμ σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε και ανακατέψτε αργά το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθεί η μαρινάδα.
  2. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει καλά και ρίξτε μέσα το μείγμα της μαρινάδας. Σφραγίστε τη σακούλα και κάντε απαλό μασάζ στις γαρίδες. Τοποθετήστε τις στο ψυγείο για 1 έως 6 ώρες.
  3. Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα ή το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα. Τοποθετήστε 5 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι.
  4. Ψήστε τα σουβλάκια γαρίδας στο γκριλ μέχρι να γίνουν έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να είναι αδιαφανές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε ζεστά.