Υλικά

  • 2 κ. σ. κουκουνάρι
  • 115 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 ροδάκινο
  • 2 χούφτες φύλλα ρόκας
  • 60 γρ. προσούτο
  • 5 φύλλα δυόσμου
  • 2 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίστε ελαφρώς τα κουκουνάρια σε ένα στεγνό τηγάνι ή σε ένα ταψί στο γκριλ και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς και το ροδάκινο σε φέτες.
  3. Βάλτε τη ρόκα στον πάτο ενός μπολ σαλάτας ή μοιράστε τη σε δύο ατομικά μπολ. Τοποθετήστε από πάνω τη μοτσαρέλα και τις φέτες ροδάκινου.
  4. Πάρτε φέτες από το προσούτο και χωρίστε τις σε 2-4 κομμάτια, ώστε να μπορείτε να τυλίξετε τα κομμάτια σε σχήμα μικρού τριαντάφυλλου. Τοποθετήστε τα τριαντάφυλλα από προσούτο στη σαλάτα.
  5. Πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου και σκορπίστε τα από πάνω και στη συνέχεια περιχύστε με το ξύδι και το ελαιόλαδο. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση, και σερβίρετε.