Υλικά

  • 8 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο καρπούζι
  • 1-1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 φακελάκια ζελατίνης χωρίς γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
  • 2 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βάλτε το μισό μείγμα στο μπλέντερ, χτυπήστε το μέχρι να γίνει λείο και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναλάβετε με το άλλο μισό και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα, μαγειρέψτε και ανακατέψτε τη ζελατίνη και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε στο μείγμα καρπουζιού και ανακατέψτε καλά.
  3. Ανακατέψτε το γάλα μέχρι να αναμειχθεί καλά και καταψύξτε το μείγμα.
  4. Βγάλτε από την κατάψυξη πριν το σερβίρισμα, περίπου 20 λεπτά.