Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε όλα τα υλικά, ρίξτε τα σε ένα τετράγωνο ταψάκι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 90 λεπτά..
Βήμα 2
Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε το μείγμα, σπάζοντας τυχόν παγωμένα κομμάτια. Επιστρέψτε το ταψί στην κατάψυξη και συνεχίστε την ψύξη του.
Βήμα 3
Ελέγξτε το ξανά μετά από 45 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα γερό σύρμα για να το χτυπήσετε λίγο καθώς αρχίζει να παγώνει. Βεβαιωθείτε ότι ξύνετε εντελώς τις άκρες κάθε φορά. Επιστρέψτε στην κατάψυξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού χτυπήσετε το μείγμα με το σύρμα.
Βήμα 4
Συνεχίστε να καταψύχετε το μείγμα, ελέγχοντας το ξανά μετά από 30 λεπτά. Αφαιρέστε από την κατάψυξη και ανακατέψτε ξανά με σύρμα και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη. Μετά από μερικές ώρες, θα πρέπει να πήξει και να αποκτήσει μια απαλή υφή.
Βήμα 5
Συνεχίστε να σπάτε το παγωτό και να το ανακατεύετε για όσο χρόνο θέλετε. Όσο περισσότερο χτυπάτε το παγωτό και συνεχίζετε να το σπάτε καθώς παγώνει, τόσο πιο αέρινο ή αφράτο θα είναι το τελικό προϊόν. Το παγωτό χωρίς μηχανή συνήθως χρειάζεται 3- 4 ώρες για να παγώσει σε μια soft συνοχή.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.