Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού μαρούλι
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/2 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 250 γρ. σταφύλι ή ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 1/3 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες
  • 5- 6 κ. σ. φέτα τριμμένη
  • Για το ντρέσινγκ λεμονιού: 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 2 κ. σ. νερό, 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 2 κ. σ. ρίγανη ξερή, 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό, 1/2 κ. σ. αλάτι, πιπέρι  (κατά βούληση)

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε και ξεπλένετε με κρύο νερό για να φύγει η θερμότητα και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε το ντρέσινγκ λεμονιού, ανακατεύοντας μαζί όλα τα υλικά σε ένα βάζο ή ένα μπολ.
  3. Προσθέστε τα υλικά της σαλάτας στη σαλατιέρα μαζί με τα ζυμαρικά και περιχύστε με το ντρέσινγκ λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα, αλατοπιρώστε αν θέλετε και σερβίρετε.