Υλικά

  • 4 ώριμες ντομάτες, κομμένες
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φέτα, σε κύβους  
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • Για το ντρέσινγκ: 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί, 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο, 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. αλάτι                                                              

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε καλά και προσθέστε επιπλέον αλάτι μόνο αν χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα σας).
  3. Για να σερβίρετε, πασπαλίστε με επιπλέον ρίγανη (προαιρετικά). Σερβίρετε με κοτόπουλο, ψάρι, αρνί, μοσχάρι, οι επιλογές είναι ατελείωτες!