Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 6 κ. σ. νερό
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 1/4 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε τον αλεσμένο λιναρόσπορο με το νερό σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Μετά από λίγα λεπτά θα δημιουργηθεί ένα υποκατάστατο αυγού που μοιάζει με gel. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυγά στη θέση του λιναρόσπορου, χτυπήστε τα ελαφρά και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
  4. Πολτοποιήστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το μείγμα λιναριού (ή τα αυγά) και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το μείγμα της μπανάνας στα στεγνά υλικά, ανακατέψτε καλά και ρίξτε στο μείγμα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  6. Προετοιμάστε μια φόρμα για μάφινς με λαδόκολλα και γεμίστε την κάθε θήκη με το μείγμα περίπου μέχρι τη μέση.
  7. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αφήστε τα μάφιν να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.