Υλικά

  • 20 κοχύλια ζυμαρικών jumbo (περίπου μισό κουτί)
  • 650 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 420 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.
  2. Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Γεμίστε το κάθε κοχύλι με τη γέμιση των τυριών και τοποθετήστε στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας.
  4. Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 10- 12 λεπτά. Δυναμώστε τη θερμοκρασία και ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το τυρί, για 2- 5 λεπτά ακόμη.
  5. Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.