Υλικά

  • 12 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κ. γλ. σάλτσα τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ. σ. σουσάμι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κάντε μια κάθετη σχισμή στο παχύτερο μέρος από το κάθε μπουτάκι κοτόπουλου και τοποθετήστε σε ένα μπολ.
  2. Ανακατέψτε 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα γλυκού τσίλι, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας και το νερό.
  3. Περιχύστε το μείγμα στο κοτόπουλο, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  4. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρμελάδα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  5. Πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε με ρύζι ή νουντλς.