Υλικά

  • 2 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ γλυκοπατάτα (από περίπου 2 μέτριες γλυκοπατάτες)
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρύο βουτυρόγαλα
  • Λιωμένο βούτυρο, για επάλειψη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο και με τα χέρια ανακατέψτε το μείγμα. Προσθέστε τον πουρέ γλυκοπατάτας και το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να ενώνεται σε μια ομοιόμορφη ζύμη.
  3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώστε για λίγα λεπτά με τα χέρια σας.
  4. Απλώστε τη ζύμη ομοιόμορφα, κόψτε τα μπισκότα με το κουπ πατ της αρεσκείας σας και τοποθετήστε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Αλείψτε τις κορυφές των μπισκότων με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 20 λεπτά.