Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 1 συσκευασία κομμένες ντομάτες
  • 400 γρ. φακές βρασμένες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 6 λεπτά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το δεντρολίβανο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ζωμό, τις ντομάτες, τις φακές και το αλάτι. Φέρτε σε δυνατή βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλότερο επίπεδο. Σιγοβράστε ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, για περίπου 15 λεπτά.
  4. Μοιράστε τη σούπα σε 4 μπολ. Συμπληρώστε κάθε μπολ με κρέμα γάλακτος, αν θέλετε, και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.