Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1 συσκευασία κομμένες ντομάτες
- 400 γρ. φακές βρασμένες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το λουκάνικο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία, περίπου 6 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο και το δεντρολίβανο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το ζωμό, τις ντομάτες, τις φακές και το αλάτι. Φέρτε σε δυνατή βράση. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλότερο επίπεδο. Σιγοβράστε ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 4
Μοιράστε τη σούπα σε 4 μπολ. Συμπληρώστε κάθε μπολ με κρέμα γάλακτος, αν θέλετε, και ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.