Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 3/4 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς, στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε ομοιόμορφα το ελαιόλαδο πάνω από τα κομμάτια του ψωμιού. Πασπαλίστε με το ιταλικό καρύκευμα, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι πάνω από το ψωμί και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Απλώστε τους κύβους ψωμιού στο ταψί και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας μια φορά στη μέση του ψησίματος για να ροδίσουν όλες οι πλευρές των κρουτόν.
  4. Ο χρόνος μαγειρέματος θα εξαρτηθεί από το πάχος των κύβων.