Υλικά
- 12 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, χωρισμένα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 400 γρ. φασολάκια
- 400 γρ. καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση και πολύ στεγνές
- 700 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετήστε τα πράσινα φασόλια και 6 κλωνάρια θυμάρι με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και μετά προσθέστε 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα. Τοποθετήστε τις αγκινάρες στο ταψί, με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω και ψήστε τις στην κάτω σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, για 10 με 12 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει από κάτω, για 3 με 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε το λεμόνι και τα υπόλοιπα 6 κλωναράκια θυμάρι στο σκεύος και μεταφέρετε στο φούρνο μαζί με τα λαχανικά. Ψήστε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι καθόλου ροζ.
- Σερβίρετε με τα ψημένα φασολάκια και αγκινάρες.