Υλικά

  • 6- 7 μελομακάρονα
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ. σ. καρυδόψιχα τριμμένη (όχι πολύ λεπτή)
  • 2- 3 κ. σ. λικέρ πορτοκάλι
  • Κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 2
Σπάστε τα μελομακάρονα σε ένα μπολ και προσθέστε το λικέρ, τη φρυγανιά, το καρύδι και τη λιωμένη κουβερτούρα.
Βήμα 3
Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 4
Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας δημιουργήστε τα βραχάκια με ένα κουταλάκι του γλυκού ή πλάστε μπάλες μέτριου μεγέθους. Αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα και πασπαλίστε με το κακάο.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.