Υλικά

  • 6 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Βήμα 1
Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει.
Βήμα 2
Προσθέστε τις γλυκοπατάτες μόλις βράσει το νερό και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 20 με 30 λεπτά.
Βήμα 3
Με ένα ηλεκτρικό μίξερ στο χαμηλό, ανακατέψτε τις πατάτες, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα, περίπου 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τη φορά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο ή λιγότερο για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
Βήμα 4
Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου για γεύση, ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και σερβίρετε ζεστό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.