Υλικά

  • 2 κ. σ. μάτσα σε σκόνη
  • 60 γρ. σπανάκι
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 αβγά
  • 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τη σκόνη μάτσα, το σπανάκι και το γάλα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Αδειάστε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους.
Βήμα 3
Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανίτες φτιάχνοντας την καθεμία από περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά.
Βήμα 5
Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.