Υλικά

  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κιλό πατάτες κιλό μικρές πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μεγάλο ταψί και βάλτε το στο φούρνο. Μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό για περίπου 10 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και ψιλοκόψτε. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα πάντα από το ταψί εκτός από 2 κουταλιές της σούπας λίπος μπέικον και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις πατάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε φέτες στο ταψί και ρίξτε το λίπος του μπέικον. Πασπαλίστε τα λαχανικά με ξερό θυμάρι και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 5
Ψήστε ανακινώντας το σκεύος κάθε 15 λεπτά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με το θρυμματισμένο μπέικον. Το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.