Υλικά

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Θα χρησιμοποιήσουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκατοστών. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι την ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο προσεχτικά στη βάση και στα τοιχώματά της. Τοποθετούμε πάνω στο φύλλο ρύζι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 10-12 λεπτά. Παράλληλα, φτιάχνουμε τη γέμιση: Bάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τη ζάχαρη, να ζεσταθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξίδι. Βγάζουμε την ψημένη ζύμη από το φούρνο και αφαιρούμε το ρύζι. Στρώνουμε πάνω στη ζύμη τα σύκα, το φασκόμηλο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια, το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη στην ταρτιέρα. Τέλος, προσθέτουμε το χαλούμι. Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, για να μην είναι καυτή. Γαρνίρουμε με το προσούτο και σερβίρουμε. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr