Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά βρασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαλάμι κομμένο στη μέση
  • 2 φλ. τσαγιού φύλλα σπανάκι
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • 1 φλ. τσαγιού καρδιά αγκινάρας ψιλοκομμένη (κονσέρβα ή βρασμένη)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές σε ροδέλες
  • 1/3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ζυμαρικά, τη μοτσαρέλα, το σαλάμι, το σπανάκι, τα ντοματίνια, τις αγκινάρες και τις ελιές.
  2. Για το ντρέσινγκ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, το μαϊντανό και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα βάζο, κλείστε με το καπάκι και ανακινήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και περιχύστε το ντρέσινγκ στο μπολ με τα ζυμαρικά.
  4. Ανακατέψτε καλά και απολαύστε.