Οι διατροφικές συμβουλές για το καλοκαίρι είναι λίγο πολύ γνωστές, μικρά και ελαφρά γεύματα, φρέσκοι χυμοί, νερό και φαγητά που μας κρατούν δροσερούς.

Ποια είναι όμως αυτά τα τελευταία;

Τα τρόφιμα που μας κρατούν δροσερούς το καλοκαίρι

Με τον υδράργυρο να δείχνει πια απειλητικά τα δόντια του, είναι επιτακτική η ανάγκη να παραμένουμε ενυδατωμένοι και δροσεροί. Ώρα λοιπόν να εντάξουμε στο καθημερινό μας τραπέζι τις παρακάτω τροφές, ώστε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο που έχει για τον οργανισμό μας η καλοκαιρινή ζέστη.

Αγγούρι: Με υψηλή περιεκτικότητα νερού και πολλές βιταμίνες, βοηθά πολύ στην αναπλήρωση του νερού στον οργανισμό.

Καρπούζι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το καρπούζι περιέχει 91,45% νερό. Είναι ό,τι καλύτερο για να κρατά το σώμα δροσερό.

Μέντα: Δύσκολα θα βρεις βότανο που να αναζωογονεί τον οργανισμό το καλοκαίρι καλύτερα από τη μέντα. Την προσθέτουμε σε ποτά και φαγητά.

Λαχανικά με πράσινα φύλλα: Τα οφέλη για την υγεία αφορούν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μόνο που στο καλοκαίρι η υψηλή συγκέντρωση νερού που περιέχουν λειτουργεί ευεργετικά απέναντι στη ζέστη.

Κρεμμύδι: Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες νερού, ειδικά τα κόκκινα, που λειτουργούν και ως αντι-αλλεργιογόνα.

Πεπόνι: Το πεπόνι αποτελείται από 95% νερό. Σβήνει τη δίψα και χαρίζει στο σώμα την απαραίτητη ενυδάτωση.

Σέλινο: Άλλο ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και περιεκτικότητα νερού (95%), ό,τι πρέπει για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

Μανιτάρια: Αυτή η πολύτιμη πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών βοηθά πολύ στο να παραμένουμε δροσεροί το καλοκαίρι. Φτάνει να τρώγονται ωμά.

Γιαούρτι: Άλλο ένα εξαιρετικό «ψυκτικό» για το ανθρώπινο σώμα, το γιαούρτι είναι επίσης πολύ ευέλικτο ως συστατικό, συνοδεύοντας πλήθος πιάτων.