Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. σ. σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
  • 30 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 5 κρόκοι αβγών

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε ελαφρά την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη σκόνη κακάου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα συνδυαστεί καλά και η ζάχαρη διαλυθεί.
  2. Αφήστε να σιγοβράσει και προσθέστε τη μαύρη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους και προσθέστε τους στο μείγμα, μέχρι να χυλώσει για 1- 2 λεπτά.
  4. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.