Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού μούρα πολτοποιημένα
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. πηκτίνη με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου ζάχαρη
  • 4 βαζάκια 220 γρ.

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ρίξτε το χυμό μήλου σε μία κατσαρόλα και προσθέστε σταδιακά την πηκτίνη μέχρι να διαλυθεί.
Βήμα 2
Αφήστε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.
Βήμα 3
Βράστε επιπλέον ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και αφαιρέστε από την φωτιά.
Βήμα 4
Προσθέστε αμέσως τα λιωμένα μούρα στο ζεστό μείγμα της πηκτίνης και ανακατέψτε δυνατά για ένα λεπτό.
Βήμα 5
Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Βήμα 6
Γεμίστε τα βαζάκια με την μαρμελάδα, αφήστε να κρυώσει και μετά σκεπάστε τα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.