Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού μούρα πολτοποιημένα
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού χυμό μήλου
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 κ. σ. πηκτίνη με χαμηλή περιεκτικότητα ή καθόλου ζάχαρη
  • 4 βαζάκια 220 γρ.

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το χυμό μήλου σε μία κατσαρόλα και προσθέστε σταδιακά την πηκτίνη μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αφήστε να πάρει μία βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά.
  3. Βράστε επιπλέον ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, και αφαιρέστε από την φωτιά.
  4. Προσθέστε αμέσως τα λιωμένα μούρα στο ζεστό μείγμα της πηκτίνης και ανακατέψτε δυνατά για ένα λεπτό.
  5. Προσθέστε την ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  6. Γεμίστε τα βαζάκια με την μαρμελάδα, αφήστε να κρυώσει και μετά σκεπάστε τα.