Υλικά

  • 200 γρ. ανάλατο βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Βήμα 1
Χτυπήστε το βούτυρο με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη, το αβγό και το εκύχλισμα βανίλιας και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε μία καθαρή επιφάνεια, ανοίξτε με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόψτε σε σχέδια της επιλογής σας με τα ειδικά κουπάτ.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 8- 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρυσαφένια απόχρωση.
Βήμα 5
Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά και απολαύστε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.