Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο ραντίτσιο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
  • 1/8 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το ραντίτσιο για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και καλύψτε με μεμβράνη.
  3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στο ίδιο τηγάνι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μεσαία θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε την γκοργκοντζόλα και αφήστε να λιώσει ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το ραντίτσιο.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.