Υλικά

  • 500 γρ. πέστροφα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. κάπαρη
  • Λίγη πάπρικα για τη γεύση
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Τοποθετήστε την πέστροφα στη μέση του αλουμινόχαρτου και καλύψτε με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη και την πάπρικα.
Βήμα 3
Ρίξτε το κρασί πάνω από την πέστροφα και κλείστε το αλουμινόχαρτο σε πουγκί.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με το μαϊντανό και απολαύστε.
TAGS