Υλικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κ. σ. τυρί κρέμα
  • 1 λεμόνι
  • 70 γρ. ραπανάκια
  • 3 κλαδάκια φρέσκο άνηθο
  • 1 κ. σ. μηλόξυδο
  • 12- 16 λεπτές φέτες ψωμιού σίκαλης, φρυγανισμένες
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • Φύλλα φρέσκου κάρδαμου
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε τη σάρκα του σε ένα μπολ.
  2. Πολτοποιήστε με ένα πιρούνι και ανακατέψτε με το τυρί κρέμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε λίγο λεμόνι, αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  4. Απλώστε το αβοκάντο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και καλύψτε με το σολομό.
  5. Κόψτε το ραπάνακι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε πάνω από το σολομό.
  6. Γαρνίρετε με άνηθο και φύλλα κάρδαμου.
  7. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.