Υλικά

  • 120 γρ. ξινή κρέμα
  • 170 γρ. καυτερή σάλτσα
  • 4 φτερούγες κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού λάδι
  • 25 γρ. μείγμα πικάντικων καρυκευμάτων
  • 1 1/2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά την ξινή κρέμα με την καυτερή σάλτσα.
  2. Καρυκεύστε και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε το στο μπολ με την καυτερή σάλτσα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
  4. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  5. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το μείγμα πικάντικων μπαχαρικών (κρατήστε και ένα κουταλάκι στην άκρη).
  6. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και καλύψτε το με το μείγμα αλευριού.
  7. Τηγανίστε την κάθε φτερούγα κοτόπουλου στο καυτό λάδι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
  9. Γαρνίρετε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσατε στην άκρη και απολαύστε.