Υλικά

Είναι μια αλήθεια που την ξέρουμε όλοι, όσο πιο φρέσκα τα αυγά, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το καθάρισμά τους μετά το βράσιμο. Αυτή η άβολη κατάσταση, που σε αφήνει να παλεύεις με τα τσόφλια, λύνεται στη στιγμή προσθέτοντας λίγη μαγειρική σόδα ή ξύδι στο νερό που βράζει το αυγό. Αμφότερες οι ουσίες διαπερνούν το κέλυφος, κάνοντας ευκολότερο τον διαχωρισμό του από το ασπράδι. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τα βρασμένα αυγά να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του ξεφλουδίσματος.