Γιατί να χρησιμοποιείς (και να πλένεις) και δεύτερο σκεύος όταν το μόνο που χρειάζεται για να φτιάξεις ρύζι είναι μια κατσαρόλα;

Αυτό έχει απασχολήσει πολλούς μάγειρες εκεί έξω, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, κι έτσι έχουν καταλήξει σε έναν απλούστατο τρόπο για να βρίσκεις τις σωστές αναλογίες ρυζιού και νερού μόνο με το δάχτυλο. Το καθαρό δάχτυλο, αλίμονο.

Ακουμπάμε λοιπόν τον δείκτη στον πάτο της κατσαρόλας και τη γεμίζουμε με ρύζι μέχρι η επιφάνειά του να φτάσει στην πρώτη φάλαγγα του δαχτύλου.

Παίρνουμε κατόπιν την κατσαρόλα, τη βάζουμε κάτω από τη βρύση και τη γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει στη δεύτερη φάλαγγα του δείκτη μας.

Αυτό το τρικ μας δίνει εύκολα τη συνήθη αναλογία για μία κούπα ρύζι ανά δύο κούπες νερό. Χωρίς να λερώνουμε κούπες…

TAGS