Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ. σ. σος αλατισμένης καραμέλας
  • 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • Ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  2. Αφήστε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ξυλάκια κανέλας.
  4. Με τη βοήθεια ενός σύρματος μαγειρικής ανακατέψτε το μείγμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να αποκτήσει λεία μορφή.
  5. Σερβίρετε στις κούπες με μία κουτάλα και γαρνίρετε με τα ξύλα κανέλας.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αφρόγαλο ή σαντιγί (προαιρετικά).