Υλικά (για 6 μερίδες)

  • 3 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 φλ. τσαγιού ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη, χωρίς ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ. σ. σος αλατισμένης καραμέλας
  • 1 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • Ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 2
Αφήστε μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
Βήμα 3
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα ξυλάκια κανέλας.
Βήμα 4
Με τη βοήθεια ενός σύρματος μαγειρικής ανακατέψτε το μείγμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να αποκτήσει λεία μορφή.
Βήμα 5
Σερβίρετε στις κούπες με μία κουτάλα και γαρνίρετε με τα ξύλα κανέλας.
Βήμα 6
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αφρόγαλο ή σαντιγί (προαιρετικά).
TAGS