Υλικά

  • 1 φλ. αρακάς βρασμένος
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 2 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και βρασμένα
  • 5-6 μικρά αγγουράκια τουρσί σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά τετραγωνάκια
  • 2-3 αβγά σφικτά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτά φετάκια
  • 2 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, κόβετε το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια.
Βήμα 2
Ξεφλουδίζετε τις βρασμένες πατάτες και τις κόβετε σε κυβάκια.
Βήμα 3
Κόβετε επίσης τα καρότα σε κυβάκια.
Βήμα 4
Ξεφλουδίζετε τα σφικτά αβγά, θρυμματίζετε τους κρόκους και κόβετε τα ασπράδια επίσης σε κυβάκια.
Βήμα 5
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα τα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα τη μαγιονέζα.
Βήμα 6
Η σαλάτα πρέπει να δέσει με τη μαγιονέζα, όχι όμως να γίνει ρευστή.
Βήμα 7
Την κρατάτε σκεπασμένη στο ψυγείο και τη βγάζετε για 10-15 λεπτά πριν τη σερβίρετε για να μην είναι παγωμένη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.