Υλικά

  • 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. σ. κανέλα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 συσκευασία πουρέ κίτρινης κολοκύθας
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και προετοιμάστε μία μακρόστενη φόρμα, βουτυρώνοντας ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τα αβγά και το βούτυρο.
  4. Προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατέψτε ξανά και ρίξτε το μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι.
  5. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και τοποθετήστε στη φόρμα.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.