Υλικά

  • 4 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 8 φύλλα θυμάρι
  • 2 φύλλα φρέσκο μαϊντανό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 6 μπάλες μαύρο πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό και βράστε.
  2. Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν για 15- 18 λεπτά.
  3. Στραγγίστε τις πατάτες και τοποθετήστε τες και πάλι στην κατσαρόλα.
  4. Εντωμεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το θυμάρι, το μαϊντανό, το φύλλο δάφνης και το πιπέρι και βράστε.
  5. Μειώστε την θερμοκρασία, σιγοβράστε για περίπου 3 λεπτά και αφαιρέστε από την φωτιά.
  6. Ρίξτε το μείγμα της κρέμας στην κατσαρόλα με τις πατάτες, προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λιώστε τις πατάτες σε πουρέ.
  7. Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά).