Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 κουτί γάλα
  • 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
  • 1 κ.τ.σ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.τ.σ. αλεύρι
  • 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
  • 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
  • 2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
  3. Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
  4. Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
  5. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.
  6. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
  8. Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.