Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες καλά
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, αλείφετε τη φόρμα με λίγο βούτυρο.
Βήμα 2
Το υπόλοιπο βούτυρο το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 3
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο, ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα να βράσει.
Βήμα 4
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες. Αλατίζετε και πιπερώνετε το μείγμα. Ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 5
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 25΄-30΄ μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
Βήμα 6
Στρώνετε τμηματικά το μείγμα με τις πατάτες και τη σάλτσα τους στη φόρμα πασπαλίζοντας ανάμεσα με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
Βήμα 7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα στο επάνω μέρος.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.