Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες καλά
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά, αλείφετε τη φόρμα με λίγο βούτυρο.
Βήμα 2
Το υπόλοιπο βούτυρο το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 3
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο, ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα να βράσει.
Βήμα 4
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τις πατάτες. Αλατίζετε και πιπερώνετε το μείγμα. Ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 5
Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά 25΄-30΄ μέχρι να βράσουν οι πατάτες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
Βήμα 6
Στρώνετε τμηματικά το μείγμα με τις πατάτες και τη σάλτσα τους στη φόρμα πασπαλίζοντας ανάμεσα με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και τη μοτσαρέλα.
Βήμα 7
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα στο επάνω μέρος.
TAGS